«Помоги избавиться от коронавируса, не потерять любимую работу и поехать на море»: Каким святым молятся и что просят в пандемию жители Искитима и всей России

Во времена коронавируса одни обращаются в больницы, а другие идут в церковь. Об исцелении души просят Иоанна Предтечи. О сохранении работы в пандемию молят Николая Чудотворца.

В период коронавируса одни обращаются в больницы, а другие идут в церковь

По мере распространения коронавируса по миру ученые все активнее занимаются исследованиями, пытаясь обнаружить источник его происхождения и разработать достойную вакцину для граждан.

Вера в такое непростое время дает надежду для миллионов граждан.

«Весь Искитим» обратился к жителям Новосибирской области c целью узнать к каким святым и по какому поводу они обращаются.

Иоанна Предтечи

Пророк Иоанн Креститель — после Девы Марии самый чтимый святой. В его честь установлены многие церковные праздники:

Молитва первая

Крести́телю Христо́в, пропове́дниче покая́ния, ка́ющагося не пре́зри мене́, но, совокупля́яся с во́и Небе́сными, моли́ся ко Влады́це за мене́, недосто́йнаго, уны́лаго, немощна́го и печа́льнаго, во мно́гия беды́ впа́дшаго, утружде́ннаго бу́рными по́мыслы ума́ моего́. Аз бо есмь верте́п злых дел, отню́дь не име́яй конца́ грехо́вному обы́чаю, пригвожде́н бо есть ум мой земны́м ве́щем. Что сотворю́, не вем, и к кому́ прибе́гну, да спасе́на бу́дет душа́ моя́, то́кмо к тебе́, святы́й Иоа́нне, благода́ти тезоимени́те, я́ко тя пред Го́сподем, по Богоро́дице, вем бо́льша бы́ти рожде́нных всех: ты бо сподо́бился еси́ косну́тися верху́ Царя́ Христа́, взе́млющаго грехи́ ми́ра, А́гнца Бо́жия. Его́же моли́ за гре́шную мою́ ду́шу, да поне́ отны́не, в первыйна́десять час, понесу́ тяготу́ благу́ю и прииму́ мзду с после́дними. Ей, Крести́телю Христо́в, честны́й Предте́че, кра́йний проро́че, пе́рвый во благода́ти му́чениче, по́стников и пусты́нников наста́вниче, чистоты́ учи́телю и бли́жний дру́же Христо́в, тя молю́, к тебе́ прибега́ю, не отри́ни мене́ от твоего́ заступле́ния, но возста́ви мя, па́дшагося мно́гими грехи́, обнови́ ду́шу мою́ покая́нием, я́ко вторы́м креще́нием, поне́же обоего́ нача́льник еси́, креще́нием омыва́яй грех, покая́ние же пропове́дуяй во очище́ние кого́ждо дел скве́рных; очи́сти у́бо мя, грехми́ оскверне́ннаго, и пону́ди вни́ти, а́може ничто́ же скве́рно вхо́дит, в Ца́рствие Небе́сное, Аминь.

О чём просят

Аноним:

– Здоровья, здоровья всем.

Аноним:

– Мира на земле.

Аноним:

– Избавление людей всего мира от коронавируса.

Аноним:
– Здоровья и исцеления души.

Владимирская икона Божией Матери

По преданию, Владимирская икона Божией Матери написана Святым апостолом и евангелистом Лукой во время земной жизни Богородицы на доске стола, за которым трапезничали Спаситель с Пречистой Матерью и праведным Иосифом.

Дева Мария, увидев Свое изображение, молвила: “Отныне ублажат Мя вси роди. Благодать Рождшегося от Меня и Моя с сим образом да будет”.

Молитва вторая

О Всемилостивая Госпоже Богородице, Небесная Царице, Всемощная Заступнице, непостыдное наше Упование! Благодарим Тя о всех благодеяниих российским людем от Тебе бывших, отдревле и доднесь от чудотворныя иконы явленных, и ныне Преблагая Владычице, призри на ны грешныя и недостойный рабы Твоя, яви нам милость Твою, и моли Сына Твоего, Христа Бога нашего, о еже избавитися нам от всякаго зла, и сохранитися всякому граду и веси и всей стране нашей от глада, губительства, труса, потопа, огня, меча, нашествия иноплеменник и междоусобныя брани.
Испроси христолюбивому народу нашему благоденственное и мирное житие, здравие, долгоденствие, во всем благое поспешение и спасение. Сохрани и умудри пастырей Церкве, еже достойно пасти стадо Христово и право правити слово истины: укрепи христолюбивое всероссийское воинство, подаждь дух совета и разума военачальником, градоначальником и всем, иже во власти суть: низпосли святое Твое благословение и всем православным христианом, покланяющымся Ти и молящымся пред цельбоносною Твоею иконою.
Буди нам Заступница и Ходатаица пред Престолом Всевышняго, идеже предстоиши. К кому убо прибегнем, аще не к Тебе, Владычице; Кому принесем слезы и воздыхания, аще не к Тебе, Пречистая Богородице; Не имамы бо иныя помощи, не имамы иныя надежды, разве Тебе, Небесная Царице.
Под Твой покров притекаем: молитвами Твоими низпослй нам мир, здравие, земли плодоносив, воздуха благорастворение, избави ны от всяких бед и скорбей, от всяких недугов и болезней, от внезапныя смерти и от всех озлоблений врагов видимых и невидимых. Вразуми и научи ны, о Всемилостивая Заступнице, путь земнаго сего жития безгрешно прейти.
Ты веси немощи наша, веси и согрешения наша, но и веру веси и упование видиши: темже даруй нам исправление греховныя жизни и умягчи злая сердца наша. Укрепи в нас правую веру, вложи в сердца наша дух страха Божия, дух благочестия, дух смирения, терпения и любве, в добрых делех преуспеяние, избави же нас от искушений, от пагубных душевредных учений, от неверия, развращения и погибели вечныя.
Тебе убо просим, Пречистая Владычице, и припадающе пред святою Твоею иконою, молимся: умилосердися на ны и помилуй ны, в Страшный же день Суда ходатайством и заступлением Твоим сподоби ны стати одесную Сына Твоего, Христа Бога нашего, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Его Отцем, и Пресвятым и Благим и Единосущным Его Духом, ныне и присно и во веки веков.

О чем просят

Аноним:
– Мира любви здравия и ангела хранителя.

Аноним:
– Исцеления от болезней.

Николай Чудотворец

Святитель Николай, архиепископ Мир Ликийских, чудотворец прославился как великий угодник Божий. Николай, которого в народе называли как Николай-угодник является одним из самых почитаемых на Руси святых.

Молитва первая

О, всесвяты́й Нико́лае, уго́дниче преизря́дный Госпо́день, теплый наш засту́пниче и везде́ в скорбех ско́рый помо́щниче. Помози́ мне, гре́шному и уны́лому, в настоя́щем житии́, умоли́ Го́спода Бо́га дарова́ти ми оставле́ние всех мои́х грехо́в, ели́ко согреши́х от ю́ности моея́, во всем житии́ мое́м, де́лом, сло́вом, помышле́нием и все́ми мои́ми чу́вствы, и во исхо́де души́ моея́ помози́ ми, окая́нному, умоли́ Го́спода Бо́га, всея́ тва́ри Соде́теля, изба́вити мя возду́шных мыта́рств и ве́чнаго муче́ния, да всегда́ прославля́ю Отца́, и Сы́на, и Свята́го Ду́ха и твое́ ми́лостивное предста́тельство, ны́не, и при́сно, и во ве́ки веко́в. Аминь.

О чём просят

Татьяна:

– Прошу чтобы мои родные и я были здоровы, внуки жили дружно вместе и хорошо учились в одной школе, и в семье был достаток, а сын смог снова вернуться на службу и все чтобы на службе сложилось.

Аноним:

– Остаться на любимой работе, не потерять её в такое непростое время. Здоровья всем моим родным.

Людмила:

– Святой Николай Чудотворец, помоги мне и моим детям жить без нужды, избавиться от безденежья и страданий. Встретить любимого человека и жить в любви и радости. Здоровья моим родственникам,моим детям и мне.

Аноним:

– Осталась после смерти своего муж одна,сноха как с цепи сорвалась. Мне 74 года обидно слышать всякие обвинения в мой адрес. При живом муже она не позволяла себе подобное. Хочу и не могу ее простить. Как жить дальше?

Аноним:

– Найти нам с мужем работу по силам. Чтобы управиться с делами и не быть в тягость детям.

Аноним:

– Попросила бы избавить от аллергии-замучилась. И продать квартиру доставшуюся в наследство удачно и побыстрее.

Аноним:

– Удалась задуманная поездка на море.

Аноним:

– Сын пьёт ежедневно, справиться не могу
Помоги, Николай Чудотворец, молю тебя!

Лариса:

– Благодарю Всевышнего. Прошу помощи в выздоровлении младшего сына от эпилепсии, а старшему сыну найти свою вторую половинку, найти хорошооплачиваемую работу, чтобы закрыть все свои огромные долги.

Информационный сайт «Весь Искитим» желает всем нашим читателям добра, мира и душевного спокойствия!

Мнение читателей
0
0
0
0
Выделите орфографическую ошибку мышью и нажмите Ctrl+Enter.
Спасибо за ваш голос
Моё мнение Комментарий Поделиться

От редакции

Что попросите у святых сегодня?

Ваше мнение ценно: оставьте комментарий

войдите или зарегистрируйтесь, тогда Вам не придется вводить имя каждый раз, и Вы сможете настроить себе "аватар".
Ознакомьтесь с правилами комментирования